TRDOBOJEC. ZGODBA DEJANA ZAVCA V DVANAJSTIH RUNDAH.

"Trdobojec. Zgodba Dejana Zavca v dvanajstih rundah." je avtorizirana biografija Dejana Zavca, najboljšega slovenskega boksarja vseh časov, ki jo je zapisal pesnik, publicist in športni navdušenec Esad Babačić.

Dvanajst rund fragmentarne biografije izpod peresa Babačića nam omogoča vpogled v največje skrivnosti svetovnega boksarskega prvaka v velterski kategoriji. Knjiga na 240 straneh prikazuje Dejanovo zgodbo o uspehu, njegove (športne) začetke ter osebne  težave, zanimivosti in prigode, s katerimi se je srečeval danes svetovni boksarski prvak po verziji IBF.

Dodatno zanimivost biografiji dajejo tudi izčrpne ter pristne izpovedi ljudi, ki so Dejana spremljali na osebni ter športni poti. Trdobojec. Zgodba Dejana Zavca v dvanajstih rundah. se, kot pravi že sam naslov dela, odvija v dvanajstih poglavjih (rundah). Krasijo jo številne zgovorne fotografije, ki še dodatno obogatijo že tako zanimivo, tekoče in napeto branje. "Boks je poezija, ne samo pri Mohamedu Aliju, ampak tudi pri Dejanu Zavcu," je povedal avtor knjige Esad Babačić in zadel bistvo Dejana Zavca - Mr. Simpatikusa.

"Biografija je ena od mojih življenjskih zmag," je ob izidu dejal njen osrednji akter Dejan Zavec in dodal: "Biografija je pristna in čustvena, a nočem, da bi se komu zasmilil. Njen namen je povsem drugačen, namreč da v ljudeh vzbuja upanje, da lahko v življenju uspe vsakomur, tako kot je meni." Sicer pa je nadvse zgovoren tudi naslov knjige Trdobojec. "Še najlažje se je bilo odločiti za naslov knjige, saj se je ponujal kar sam po sebi. Kako drugače boš rekel človeku, ki prihaja iz Trdobojcev ter se preživlja z boksom," čudovit naslov smiselno argumentira Babačić.