SVETOVNI PRVAK


Zavec vs Hlatshwayo (december 2009)     Zavec vs Martinez (april 2010)    Zavec vs Jackiewicz (september 2010)    Zavec vs Delgado (februar 2011)
Dejan Zavec vs Isaac Hlatshwayo

Johannesburg (JAR), 11. december 2009


Zgodovinski trenutek za slovenski šport in boks: Dejan Zavec je v petek, 11. 12. 2009, postal svetovni prvak v velterski kategoriji po verziji IBF, potem ko je v 3. rundi s tehničnim KO premagal Isaaca Hlatshwaya.


Slovenskemu boksarskemnu šampionu so se uresničile sanje! Po fenomenalni zmagi proti Južnoafričanu Isaacu Hlatshwayu je sredi Johannesburga postal svetovni prvak po verziji IBF! Gre za največji uspeh našega šampiona in zgodovinski trenutek slovenskega boksa in športa, saj je Mr. Simpatikus osvojil prvo svetovno boksarsko lovoriko za Slovenijo.

Ptujčan je v borbi, ki je bila končana po vsega treh rundah, v ringu zagospodaril od začetnega "gonga". V 1. rundi je z nekaj izjemnimi kombinacijami pokazal, da je prišel po šampionski pas, v 2. rundi je Hlatshwaya prvič spravil na kolena, v 3. rundi pa z nokavtom (KO) pokazal, da je bil resnično boljši in zasluženo osvojil naslov svetovnega prvaka po različici!


VIDEO:Foto galerija: tukaj

Na vrh

____________________________________________________________________________________________________________________________________________Dejan Zavec vs Rodolfo Martinez

Ljubljana, 9. april 2010


Dejan Zavec ostaja svetovni prvak v velterski kategoriji po verziji IBF. V 12. rundi je s tehničnim KO premagal izzivalca Rodolfa Martineza (Arg) in ubranil "titulo" najboljšega.


Slovenski  in argentinski boksar sta prikazala odlično boksarsko predstavo, ki je trajala skorajda polnih 12 rund - dvoboj se je končal šele 45 sekund pred iztekom zadnje runde, ko je Mr. Simpatikus po dolgi prevladi le dočakal odločitev sodnika, da po opotekanju žilavega Argentinca prekine dvoboj (slednji se je na tleh znašel že v 8. rundi). Z 29. zmago v profesionalni karieri je Dejan prvič ubranil naslov svetovnega prvaka po verziji IBF.

VIDEO:
Foto galerija: tukaj


Na vrh

____________________________________________________________________________________________________________________________________________Dejan Zavec vs Rafal Jackiewicz

Ljubljana, 4. september 2010


Dejan Zavec je v spektakularnem dvoboju pred več kot 12.000 gledalci zasluženo premagal Rafala Jackiewicza in še drugič ubranil šampionski pas svetovnega IBF prvaka.


Razprodana dvorana v Stožicah je bila priča zgodovinskemu boksarskemu spektaklu, v katerem je Dejan Zavec po 12. rundah odličnega boksa po točkah (117:111, 114:114, 117:111) zasluženo ugnal Rafala Jackiewicza in še drugič obdržal »titulo« svetovnega IBF prvaka. Dejan je proti Jackiewiczu dosegel jubilejno, 30. zmago v profesionalni boksarski karieri, ob tem je doživel le en poraz; prav proti Jackiewiczu leta 2008.

"Hvala, Stožice! Lepšega vzdušja še nisem doživel. V življenju si ne moreš želeti lepšega trenutka kot takšnega, ko so v polni dvorani vsi s teboj. Ta pas je zasluga vseh vas, nikoli vas ne bom pozabil. Upam, da se bomo srečali še kdaj," je po dvoboju v ringu s čustvenim zanosom dejal slovenski športni junak, ki je vseskozi nadzoroval potek dvoboja, in kasneje tudi priznal, da so se mu ob prihodu v polno dvorano kar zatresla kolena.

VIDEO:Foto galerija: tukaj

Na vrh

____________________________________________________________________________________________________________________________________________Dejan Zavec vs Paul Delgado

Ljubljana, 18. februar 2011


Dejan Zavec je suvereno opravil s Paulom Delgadom (ZDA) in še tretjič obranil naslov svetovnega IBF prvaka v velterski kategoriji. Nasprotnika je premagal s tehničnim KO v 5. rundi, pri čemer je Delgada dvakrat spravil na tla že v 2. rundi, delo pa je dokončal v 5. rundi in v velikem slogu še tretjič ubranil naslov svetovnega boksarskega prvaka. S tem je dosegel že 31. zmago v profesionalni karieri.


VIDEO:Foto galerija: tukaj