PRIZNANJA


Slovenec leta 2010

Izbor najbolj priljubljenega Slovenca leta je tako rekoč največja javnomnenjska anketa v Sloveniji. Za priznanje Slovenec leta 2010 se je okoli 30.000 glasovalcev, bralcev Nedeljskega, največ glasov pripisalo Mr. Simpatikusu, ki je ob prejemu priznanja dejal: "Zelo sem vesel, da me ljudje spremljajo in da sem še vedno lahko ostal to, kar sem." Pri obrazložitvi Dejanove zmage so navajali tudi bralko, ki mu je dala svoj glas: "Glasujem za človeka, ki mu v življenju ni bilo nič podarjenega. Dejan je eden izmed nas, daje nam upanje, da lahko uspe vsakomur." V minulih letih so naziv Slovenec leta prejeli tudi sedanji in nekdanja predsednika Slovenije, Danilo Türk, Milan Kučan in Janez Drnovšek, nekdanji slovenski nogometni selektor Srečko Katanec, tekačica na smučeh Petra Majdič …


Športnik leta 2010

Po izboru Društva športnih novinarjev Slovenije je Dejan postal Športnik leta 2010. Obrazložitev nagrade se je glasila: "Koliko od vas tu v dvorani in pred televizijskimi sprejemniki je kdaj pomislilo na možnost, da bi bil lahko boksar najboljši športnik leta v Sloveniji? Verjetno ne prav veliko, če sploh kdo. Prav zato je Dejan Zavec istočasno, ko je 11. decembra lani v Johannesburgu premagal nemočnega Južnoafričana Isaaca Hlatshwaya, premikal tudi gore."


Zlati red za zasluge 2010

Odlikovanja Republike Slovenije so najvišja priznanja države za izjemne zasluge in dejanja posebnega pomena za blaginjo Slovenije. Zlati red za zasluge se podeljuje za zasluge na civilnem, diplomatsko mednarodnem in vojaškem oz. varnostnem področju. Predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Türk, je Dejana Zavca odlikoval z Zlatim redom za zasluge v letu 2010 kot prvemu Slovencu z nazivom svetovni prvak v boksanju za njegov izjemni športni dosežek ter za visoko etično športno držo, ki je široko prepoznana med njegovimi številnimi privrženci.


Blagovna znamka leta 2010 in 2011

Dejan je bil izbran za najboljšo (blagovno) znamko leta 2010 med slovenskimi športniki, ki se podeljuje na SPORTO konferenci. Nagrada temelji na raziskavi Mediane, inštituta za raziskovanje trga in medijev, kjer niso všteti le športni uspehi, temveč tudi  drugi dejavniki, kot so všečnost, prepoznavnost itd., ki sestavljajo osebno znamko. "Uh, to je bil čisti knockout, prva runda, brez štetja," je v smehu dejal Dejan in poudaril pomen laskavega priznanja v močni konkurenci. Dejan je bil za (blagovno) znamko leta med slovenskimi športniki izbran tudi v l. 2011 in tako ponovil priznanje iz predhodnega leta.

Najbolj iskan slovenski športnik na Najdi.si v 2011

V letu 2011 je bil na slovenskem spletnem iskalniku Najdi.si Dejan Zavec najbolj iskan slovenski športnik. Med športnicami smo Slovenke in Slovenci najpogosteje iskali Tino Maze.